מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים ויתרונותיהם
באילו מאכלים יש הכי הרבה סיבים תזונותיים ומדוע זה כל כך חשוב לצרוך אותם? על כך בכתבה הבאה...
מזונות מובילים עשירים בסיבים ודלי קלוריות המומלצים על ידי:
כרובית
הכרובית, ירק ממשפחת המצליבים, מכילה כמויות מרשימות של מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים נוספים. מבין הירקות, הכרובית מצטיינת בתכולה גבוהה מאוד של סיבים. כוס של כרובית מבושלת מכילה 4 גרם סיבים תזונתיים (פי 2 למשל מכוס כרוב, ופי 4 מסלק).
פירות יער
פירות היער השונים מכילים מגוון רחב של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים חיוניים. צריכה קבועה קשורה לסיכון מופחת לדלקת כרונית, מחלות לב וצורות מסוימות של סרטן. בנוסף, פירות היער כמות יפה של סיבים תזונתיים. כך למשל בכוס של פירות יער יש כ-8 גרם של סיבים.
סובין
סובין חיטה הוא קליפת הגרעין של החיטה והוא מכיל כמות מרוכזת של סיבים תזונתיים. אכילת דגנים מלאים, כמו סובין וסיבי דגנים מפחיתה את עמידות הגוף לאינסולין וכן את מדדי הדלקת בגוף. במאה גרם סובין יש 42 גרם סיבים.
חשיבות הסיבים לגופנו ?
כמות גדולה של סיבים במזון גורמת לכמות גדולה של צואה ולמעבר מהיר של הצואה דרך מערכת העיכול. לכן תזונה עשירה בסיבים מונעת עצירות. אנשים שסובלים מעצירות מפעילים לחץ עצום בשעת פעולת המעיים. זה יוצר לחץ בחלל הבטן ומגביר את הסיכון ללקות בשבר או להיווצרות של טחורים. תזונה עשירה בסיבים מונעת את הצורך בהפעלת לחץ בזמן פעולת מעיים.
המעבר המהיר של המזון בדרכי העיכול וזירוז של חילוף החומרים במעי, שנגרמים על ידי הסיבים, מסייעים במניעת מחלות ממאירות של דרכי העיכול. המזון שלנו מכיל חומרים משמרים, חומרי צבע וחומרים מלאכותיים אחרים שעלולים לגרום לסרטן. כשהמזון מכיל כמות גדולה של סיבים, המעבר בדרכי העיכול מהיר ואין לחומרים המסרטנים מספיק זמן לפעול ולגרום נזק. כשהמזון לא מכיל סיבים, המעבר של המזון בדרכי העיכול הוא איטי והחומרים המסרטנים יכולים לפעול זמן ממושך.
יש לכם עוד שאלות ליולי לב VixiV? כנסו!
054-2240694 האתר שלי