מהם המרקים המושלמים לחורף?
אין כמו מרק מהביל בימי החורף הקרים והגשומים, כזה שעושה נעים בלב ונעים בבטן. יש מגוון רחב של מרקים לחורף שמתאימים במיוחד לתקופה הזו, כאלה שמכניסים אל הבית את הניחוחות הנפלאים וכאלה שנהדרים לכל שעה, כמעט, של היום ומתאימים לכל הגילאים
אין כמו מרק מהביל בימי החורף הקרים והגשומים, כזה שעושה נעים בלב ונעים בבטן. יש מגוון רחב של מרקים לחורף שמתאימים במיוחד לתקופה הזו, כאלה שמכניסים אל הבית את הניחוחות הנפלאים וכאלה שנהדרים לכל שעה, כמעט, של היום ומתאימים לכל הגילאים. מרקים אלה הם הזדמנות לחם את הגוף, אבל במקביל גם לקבל ערכים תזונתיים טובים, שחשובים לגוף. מהם המרקים המושלמים לחורף וגם למה? על כך, לפניכם.
מהם היתרונות של אכילת מרקים
מרקים לחורף מביאים אתם שלל של יתרונות, ובייחוד כשהם עשירים בירקות שונים. הם עוזרים לשמור על רמות הנוזלים בגוף, הם קלים לרוב לעיכול ומתאימים גם בתקופות של מחלה, אז מתקשים לאכול אוכל מוצק וכבד יותר, וגם כשחלשים. הם מאפשרים לנו לנצל בצורה מיטבית את הירקות ואת שלל הוויטמינים שבהם וכמובן גם מחממים את הגוף ומחזקים את מערכת החיסון. מעבר לכך, זוהי דרך נפלאה להשתמש בשאריות של מזון שתמיד יש במקרר או במגירת הקטניות שלנו וגם זו דרך ליהנות מארוחה מזינה ודלה בקלוריות. הם משביעים מאד ובעיקר גם פשוטים להכנה.
איך להכין מרק חם ומנחם שיתאים בדיוק למזג האוויר הקר
כדי שהמרק יתאים למזג האוויר הקר, כדאי להתחיל בטיגון קל של ירקות שורש, שיהוו הבסיס. אפשר להשתמש במרק במים או בציר מוכן לצורך הנוזלים או להשקיע בבישול כמה חתיכות של עוף וירקות עד לקבלת ציר עשיר וטוב. לאחר מכן, יש לבשל את המרק כולו לפחות שעה על אש נמוכה ובהמשך להוסיף את התבלינים שבהם מעוניינים, טריים ויבשים. מרקים לחורף צריכים להיות סמיכים ומחממים, וכדי לקבל אותם כאלה חשוב להקפיד על האיזון הנכון בין כל המרכיבים.
אילו מרכיבים חשובים כדאי להוסיף כדי שיהיה טעים ומזין
ישנם כמה מרכיבים קבועים, שאפשר להוסיף לכל מרק חורפי כדי שיהיה טעים ומזין. רשימה זו כוללת בצל, גזר ושורש סלרי שמצד אחד הם הבסיס ומצד שני משמשים גם כתוספת של טעמים מופלאים. ברשימה זו מופיעות גם הקטניות, שמוסיפות לכל החגיגה חלבון וסיבים תזונתיים שחשובים לנו מאד. מעבר לכך, ישנם כמובן הירקות עצמם שמוסיפים ערכים תזונתיים טובים, וכן תבלינים כמו כורכום וג’ינג’ר טרי או טחון שמחזקים את מערכת החיסון. עשבי תיבול טריים בהחלט יוסיפו גם הם לא מעט טעם וארומה ולא לשכוח מעט שמן זית.
איך כל מרק יכול לשדרג את ימי החורף ולספק חום ונוחות בכל ביס
מרק חם הוא חלק מארוחה מנחמת וטעימה שקל מאד להכין בכל יום בחורף הקר והגשום. הוא מחמם את הגוף מבפנים, עושה נעים על הלב וגם משפר את מצב הרוח. הריחות המשגעים שלו ממלאים אל הבית ויוצרים אווירה שאין כמותה, שמשתלבת נהדר עם מזג האוויר שבחוץ, ומעבר לכך, הוא יכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמה ללא תוספות, מה שחוסך לא מעט זמן ומאמץ. אפשר לאכול מרקים לחורף כארוחת צהריים או כארוחת ערב, ואפשר אפילו בין הארוחות. הרכיבים של המרקים השונים לא יקרים לרוב, ולכן מתאימים לכל תקציב.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |