חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות חיפה והסביבה >>

67.2% מהסטודנטים שעובדים בשירות הציבורי רואים בו קריירה ארוכת טווח

 

סקר שנערך בקרב 1,050 סטודנטים העובדים בשירות המדינה, מגלה כי 67.2% מהם רואים עצמם ממשיכים לעבוד בעתיד בשירות המדינה. המשמעות היא ברורה – סטודנטים שכבר הצליחו להיכנס למערכת, הם פוטנציאל שחשוב לטפח. הסקר נערך על ידי ארגון ׳תשתית׳ הפועל לקידום שירות ציבורי מקצועי ואפקטיבי.

 

סקר שנערך בקרב סטודנטים העובדים בשירות הציבורי:

 שני שליש (67.2%) מהסטודנטים בשירות הציבורי רואים בו קריירה ארוכת טווח, ולכן חשוב להשקיע בשימורם

עוד מצא הסקר כי קיים פער גדול בהתאמה בין תחום הלימודים לתפקיד שממלאים הסטודנטים בשירות הציבורי -  כ-53% מהמשיבים (554 סטודנטים) דיווחו על התאמה נמוכה עד בינונית בין תחום הלימודים לתפקידם, בעוד כ-47% (496 סטודנטים) דיווחו על התאמה.

  

ירין רוזן, מוביל מחקר ופיתוח בארגון ׳תשתית׳: " השירות הציבורי בישראל ניצב בפני הזדמנות משמעותית: 67.2% מהסטודנטים שכבר עובדים בשירות המדינה, רואים בו קריירה ארוכת טווח. העבודה במגזר הציבורי אינה רק שלב זמני עבור רבים מהסטודנטים, אלא מסלול קריירה עם משמעות. לכן  חשוב לייצר דרך מובנית שתאפשר להם להיקלט בתפקידים קבועים".

הסקר נערך לאחרונה ביוזמת ובהובלת ארגון ׳תשתית׳, הפועל לקידום שירות ציבורי מקצועי ואפקטיבי, פיתוח פתרונות לשיפור עבודת המנגנון הממשלתי והעלאת המודעות לחשיבות חוסנו של השירות הציבורי בחברה הישראלית. הסקר בוצע בשיתוף ועד הסטודנטים בשירות המדינה ופרופ’ נסי כהן מאוניברסיטת חיפה.

עוד עולה מממצאי הסקר כי החשיפה של סטודנטים בשירות המדינה לשירות הציבורי התבססה בעיקר על גורמים חיצוניים ובלתי פורמליים, ולא על תהליכים מובנים של הכוונה אקדמית או מקצועית. כמו כן נמצא כי המקור המרכזי לחשיפת סטודנטים בשירות המדינה לאפשרות של עבודה בשירות הציבורי היה דרך מעגלים חברתיים (43.81%) ופרסומים חיצוניים (39.33%).

פער גדול נרשם בהתאמה בין תחום הלימודים לתפקיד שממלאים הסטודנטים בשירות הציבורי.  כ-53% מהמשיבים (554 סטודנטים) דיווחו על התאמה נמוכה עד בינונית בין תחום הלימודים לתפקידם, בעוד כ-47% (496) דיווחו על התאמה.

מיפוי שנערך בארגון ׳תשתית׳ על מיזמים שפועלים לחיזוק השירות הציבורי בישראל,  מגלה כי בתחום חיזוק ההון האנושי, מירב המאמצים נעשים בדרגי ביניים ובכירים, בעוד שמעטים הם המאמצים המושקעים בפיתוח ושימור של סטודנטים בשירות הציבורי.

רוזן: "קיימים מספר מסלולים שמהווים תשתית מבורכת, ויש לקחת מהם השראה להעצמת שימור של סטודנטים בשירות הציבורי. בין התוכניות הבודדות ניתן למנות את תוכנית ’המסלול’, המפתחת סטודנטים מצטיינים בשירות המדינה ומסייעת לשימורם במערכת, ותוכנית רימונים שהושקה בינואר 25’ ומציעה לסטודנטים הכשרה מקצועית במשרד החינוך.

"כדי להבין את הפוטנציאל האדיר הטמון בשימור הסטודנטים בשירות המדינה, יש לבחון את השפעת ההתנסות שלהם בפועל. 52% מהסטודנטים שעובדים בשירות הציבורי דיווחו בסקר על שיפור בתפיסתם לגבי המערכת, בעוד שרק 13% דיווחו על הרעה בעמדתם".

עוד לדברי רוזן, נתון זה מעיד כי החוויה המעשית בשירות המדינה אינה רק שלב טכני בקריירה שלהם, אלא תהליך שמחזק את תחושת המשמעות והמוטיבציה להישאר בו. עם זאת, מהמחקר עלה פער בולט בנוגע להתאמה בין תחום הלימודים לתפקיד שממלאים הסטודנטים. רבים מהם מועסקים בתפקידים שאינם מנצלים את השכלתם. שילוב חכם של מסלולים אלו יאפשר גם למערכת הציבורית ליהנות מכוח אדם מיומן ומותאם לתפקידים, וגם לסטודנטים לחוות מסלול קריירה שיש בו התפתחות טבעית ותואמת לכישוריהם. השירות הציבורי לא צריך רק לגייס סטודנטים – הוא צריך לדעת לשמור עליהם. מדובר בדור צעיר ומוכשר שרוצה להישאר, שמחפש משמעות ורואה בשירות הציבורי קריירה אמיתית. האחריות שלנו היא לוודא שיש לו את המסלול הנכון לכך".

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
סרטון  mcity

סרטון mcity

סיפורו של יולי לב

סיפורו של יולי לב

 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים